Första dagen på barnhemmet!

Dagen till ära gjorde vi våran första dag på barnhemmet. Oron över att ingen skulle förstå oss eller att vi inte skulle bli accepterade var stor, men efter att ha fått en rundvandring av sekreteraren kom vi ganska snabbt underfund med att vi inte behövde vara oroliga för att inte bli förstådda p.g.a. språket, det finns så många andra sätt att kommunicera på.
På barnhemmet finns alla slags barn mellan ett par veckor till sex år, vissa utan föräldrar och andra med, men som inte har råd eller möjligheten att ta hand om dem......
Alla dessa barn vill gärna vara nära en och få kärlek till sig. Personalen på barnhemmet gör ett fantastiskt jobb, men dem är endast tre personal på 7-15 barn. Det blir självklart att alla barn inte får sina behov av kärlek uppnådda.
Trots att personalen är medvetna om att de inte räcker till finns det alltid glädje och skratt nära tillhands, även fast man inte förstår språket.
// Jonathan 


Kommentarer
Ullis

Hej Joppe, skönt att läsa om er! Sköt om dig! Kram

2012-03-01 @ 22:14:47


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

apubarnhemlitauen

Vi är fyra elever som åker på APU till Litauen som representanter för Ellwynska skolans årskurs 3. På den här bloggen kommer ni att få följa två av oss när vi arbetar på barnhemmet som ligger i staden Šiauliai.

RSS 2.0