Nu börjar allvaret

2012-02-29

 

Efter en dag i det nya landet har vi fått många nya intryck. Har redan nu sett vilka kontraster detta land har att erbjuda, 45 minuters flygresa och man är i en helt annan värld. Sitter nu i lägenheten i Siauliaia, våra vänner har åkt tillbaka till Pakruojis och sjukhuset. Nu börjar allvaret. I dag har vi varit på besök på våra praktikplatser, och i morgon är det vår första dag på barnhemmet. Vi ser fram emot tre veckor med nya upplevelser och erfarenheter som vi kommer kunna bära med oss hela livet!

Tre länder på 4 timmar

2012-02-28

 

Dagen började i Katrineholm. Vi gick och åt lunch i skolan, vilket var jobbigt för en del, då nerverna spökade, jag nämner inga namn. Efter mycket packande bar det av till Nyköping och Skavsta. Sara som aldrig hade flugit förut blev väldigt fascinerad, vilket jag fann väldigt underhållande. Vi landade i Riga ca 16:45 lokal tid och därefter blev vi skjutsade till Pakruojis av en skämtsam man i sina bästa år (Claes, vår mentor). På vägen stannade vi på en trevlig restaurang, rektorn bjöd på tre rätters, tack för det.

 

Det har varit en lång dag med många nya intryck, nu tackar jag för mig och säger godnatt till Litauen och mina nya rumskamrater. Även då vi har tre rum till godo packar vi ihop oss i ett litet rum med två sängar och madrasser, vi skyller på att det nog blir varmast så, men innerst inne tror jag nog vi alla känner en viss trygghet i att ha varandra bland allt det nya.


Avfärden bär snart av till Litauen!

Barnkläder från Forkids


Detta är bara en liten del av alla barnkläder som Forkids affären har sponsrat med. Dessa kläder kommer gå till alla barnen på barnhemmet. //Anna

Välkommen till vår nya blogg!

.

apubarnhemlitauen

Vi är fyra elever som åker på APU till Litauen som representanter för Ellwynska skolans årskurs 3. På den här bloggen kommer ni att få följa två av oss när vi arbetar på barnhemmet som ligger i staden Šiauliai.

RSS 2.0