Alkohol under graviditeten

2012-03-07


Nu återstår endast två dagar på barnhemmet för vår del. Det är med vemod man kommer att lämna barnen. För många finns det en framtid och vi vet att många kommer att adopteras, några redan innan sommaren. Men för vissa barn ser framtiden inte lika ljus ut. Många av dessa lever med alkoholsyndrom vilket beror på att deras mor under graviditeten konsumerat alkohol, vilket leder till olika typer av missbildningar. Man märker att det inte bara är fysiska skador utan även psykiska, många lider av koncentrationssvårigheter och många har det svårt i sociala situationer. Synen, hörseln, balansen, motoriken och det logiska tänkandet försämras ofta hos dessa barn, vilket man märker väldigt tydligt. Då många är väldigt småväxta på grund av deras skador, blir det också svårare att hjälpa dem med träningen eftersom de ofta är väldigt svaga, förklarar sjukgymnasten för oss. Då de bara är små barn har det ännu inte kommit till insikt med att de inte är som alla andra. Man kan se en sådan glädje hos barnen, alla med sinn unika charm, och man märker verkligen att de lever i nuet. Visst är det sant att vi lär barn mycket, men jag är övertygad om att vi lär oss minst lika mycket från dem! / Josefine





Kommentarer
Farfar o Farmor

Hej vi är så stolta över dej Josefine.Ta vara på tiden o tänk vilken fantastisk erfarenhet det är med denna praktik. Var rädda om er. Kram.

2012-03-07 @ 18:42:04
URL: http://apubarnhemlitauen.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

apubarnhemlitauen

Vi är fyra elever som åker på APU till Litauen som representanter för Ellwynska skolans årskurs 3. På den här bloggen kommer ni att få följa två av oss när vi arbetar på barnhemmet som ligger i staden Šiauliai.

RSS 2.0