Ett leende kan betyda mycket

2012-03-02

Igår var vi på Siauliaias sjukhus och hämtade hem fyra barn som hade varit på besök över några nätter. Den ena var en tre veckor gammal bebis som jag höll i min famn hela vägen hem till barhemmet. Den lilla tjejen skrattade åt oss nästan hela vägen, och vi kunde inte låta bli att le.

 

Idag har vi varit på tre olika avdelningar, samt gått mycket med barnhemmets sjukgymnast som talar bra engelska. Hon har lärt oss mycket om rehabilitering/habilitering samt massage, specialiserat till barnen. Vi har även hjälpt en liten pojke med rehabilitering idag, han fick en allvarlig hjärnskada då han i bara några månaders ålder blev allvarligt misshandlad av sin mormor. Sedan dess har han inte kunnat röra på sig själv och han ligger mestadels i sin säng. Därför får han varje dag hjälp med rehabilitering, och idag kändes det alldeles speciellt, han skrattade nämligen till, och log mot oss, vilket sjukgymnasten aldrig sett han gör förut! Det känns bra att få respons från både barnen och personalen, det tyder på att de är nöjda med vad vi gör, vilket gör att vi även tänker gå dit i morgon, lördag, då vi egentligen är lediga! / Josefine



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

apubarnhemlitauen

Vi är fyra elever som åker på APU till Litauen som representanter för Ellwynska skolans årskurs 3. På den här bloggen kommer ni att få följa två av oss när vi arbetar på barnhemmet som ligger i staden Šiauliai.

RSS 2.0